De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Zaterdag 19 nov 2016 - Kom je ook?

Zit jij op de basisschool en heb je zin om samen met je ouders en andere hoogbegaafde kinderen en hun ouders een gezellige dag te hebben? Dan zijn jullie van harte welkom. Niet HB? Kom met je broer of zus mee!. 

De SpeelDag is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig.

LET OP: je leest over een programma dat al geweest is.

Aanwezig zijn:

De workshops zijn bedoeld voor de kinderen, een eventuele leeftijdsindicatie staat bij de workshop vermeld. Bij de workshops is het mogelijk om je vooraf aan te melden.

 • ANITA WUESTMAN: 
  Hoogbegaafdheid HuB, Anita ken je van Squibs, HuB, FamilieXpedities, trainingen, presentaties, winnaar van de Mensa Fonds Award 'Onderwijs' en meer.
 • BOEKENHOEK:
  bijSally.nl neemt een doos met boeken en strips mee voor in de leeshoek (deze boeken/ strips gebruikt Sally vaker en zijn dus niet bedoeld om mee te nemen of te kopen).
 • BOEKENLOKAAL:
  bijSally.nl heeft voor iedereen het juiste boek! En er zijn ook taalkwartetten en nog meer leuks. Sally heeft een mobiel pin-apparaat. Meer informatie.
 • COÖPERATIEF SPEL:
  Monique Schaminée van Ludiq komt met coöperatieve spellen van Sunnygames. Bij coöperatieve spellen gaat het om samenwerken en als team je doel behalen.
 • CREACLUB:
  LydiaCreatief heeft materialen van Hobbyfun bij zich. Je kiest zelf je materiaal en je betaalt voor wat je gebruikt. Al voor een klein bedrag maak je een heel mooi kunstwerk.
 • DENKSPELLEN.NL:
  Denkspellen.nl is aanwezig met allerlei spelletjes. Probeer ter plekke uit wat jouw nieuwe favoriet is. Er zijn leuke aanbiedingen voor Sinterklaas en Kerstmis. Is er een spel dat je graag wilt uitproberen? Noem het dan op SpeelDag (post van 25 oktober).
 • DOODLE3D:
  Doodle3D maakt van je 2D tekening een 3D weergave. Kom deze nieuwe en gave App van Rick Companje bekijken!
 • LEERHULPMIDDELEN.NL:
  Leerhulpmiddelen, hulpmiddelen voor lezen, schrijven, rekenen en sensomotoriek (o.a. tangles, wiebelkussens en materiaal waar je naar hartelust op mag bijten).
 • PAPERTRACK.NL:
  Papertrack is een knikkerbaan van papier, die je zelf bouwt. De vorm en de loop van je knikkerbaan kies je zelf, hoe cool is dat! Papertrack is in diverse formaten te koop.
 • PAULS SNACK'S:
  Paul's Snacks, Op het schoolplein komt weer (ongeveer 12:00u) een patatkraam te staan, er zijn ook glutenvrije producten (neem je contant geld mee).
 • PEERS2PLAY:
  De stichting Peers2Play verzorgt meerdaagse kampen voor hoogbegaafde kinderen. De kampen worden begeleid door mensen met veel ervaring in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen in de rol van orthopedagoog, leerkracht, plusklasbegeleider, coach.
 • PROEFJES
  Jonge Onderzoekers: Trek je labjas aan, doe je haar in een vlecht en ga op onderzoek. Er komen onder andere proefjes rondom fysica (elektronica) en elektrochemie.
 • SCHAAK- EN DAMLOKAAL:
  Er staan damborden en schaakspellen klaar. Je kunt meedoen met een wedstrijd simultaanschaken (11:00u, 12:00u, 13:00u, 14:00u) of iemand zoeken die met jou een 'partij' wil spelen. Je kunt een eindspel oefenen en natuurlijk mag je al je vragen stellen over rokade en andere handige zetten.
 • SELENIET KUNST:
  Kunstenaar Antoinette Elsinga komt met een hele leuke inloopactiviteit! Vijl zelf je eigen hanger en maak een mooie ketting voor jezelf. Zorg dat je tussen 11:00 en 12:00u in het lokaal bent, dan heb je tot 12:30u de tijd om je eigen hanger te vijlen. (Materiaalkosten €5,-)
 • SLO:
  SLO, we hebben de GRATIS placemats voor je, hele praktische informatie overzichtelijk weergegeven. Vragen hierover kan je stellen bij Marjolijn Peters.
 • SPEELVRIENDEN:
  Speelvrienden, Netwerk waar hoogbegaafde kinderen een vriendschap kunnen vinden, de organisator van vandaag.
 • VILTEN:
  Keen school (LET OP tot 12:30u) verzorgt een creatieve inloopactiviteit, speciaal bedoeld voor 'de kleintjes'.
 • VOORBEREIDING OP DE MIDDELBARE SCHOOL:
  Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid, 13:00u lezing daarna vrije inloop voor vragen, Truus du Maine vertelt over: Hoe voorkom je dat je vastloopt op de middelbare school? Welke valkuilen kom je tegen en hoe voorkom je die? Deze presentatie is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 en hun ouders. Meer informatie
 • WOWCOACHING & OPSTELLINGEN: 
  Marjolijn Peters, coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Schrijfdans, verbeteren van cognitieve functies, familieopstellingen, traumaverwerking.
 • WORKSHOP CHINEES:
  Chinese4U komt een workshop Chinees verzorgen (11:00u, VOL-13:00u, 14:00u, de workshops duren 30 minuten). Wil je thuis verder met wat je hebt geleerd? De werkboeken van Ni Hao Kids zijn vandaag verkrijgbaar (graag contant en gepast betalen € 29,95).
 • WORKSHOP ENGELS:
  Keen school, We invite you to come and have tea with us. As tradition demands, we will enjoy a cup of tea, have a little something to eat, and a chat about this and that. You are very welcome to join us! (11:00, 13:00 en 14:00u).
 • WORKSHOP JEUGD EHBO:
  KNV EHBO HAMERSVELD, (11:00, 13:00 en 14:00u, bijdrage € 4,-) wanneer is het belangrijk om hulp in te schakelen, hoe leg je verband aan, wat is de stabiele zijligging, hoe blijf je zelf veilig in hectische situaties en meer... Er wordt met echte materialen geoefend. De bijdrage voor de materiaalkosten betaal je aan de deur.
 • WORKSHOP MINDFULNESS:
  Kikkersprongen, (11:00u, 13:00u en 14:00u) Chris Harreveld verzorgt drie keer een workshop Mindfulness. Om 11:00u (tot 8jr) , 13:00u (8jr en ouder), 14:00u (tot 8jr).
 • WORKSHOP STERRENWACHT MIDDEN NL:
  Sterrenwacht (11:00u, 13:00u en VOL-14:00u, bijdrage € 5,-) Er komt een 3Dmodel van het zonnestelsel en heel veel informatie. Je kunt een bouwpakket kopen. Maar, dan is het natuurlijk wel zo leuk om precies te weten 'hoe het zit' en dat hoor je in de workshops! De bijdrage betaal je aan de deur en komt ten goede aan de Sterrenwacht. Meer informatie

Praktische gegevens:

De SpeelDag is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig.

Tijden:
De deuren zijn open om 10:50u (ivm start workshops om 11:00u).
Workshop ronde 1: 11:00 - 11:45u
Om 11:50u verloting spel (aanmeldingen vooraf ontvangen en betaald).
Workshop ronde 2: 13:00 - 13:45u
Workshop ronde 3: 14:00 - 14:45u
De dag eindigt om 15:00u

Locatie: 
Basisschool De Malelande, Juttepeergaarde 2 in Amersfoort.
(Goed bereikbaar met buslijn 2 en gratis parkeren in de omgeving).

Entreeprijs:
Kinderen van drie jaar of ouder betalen entree.
Korting bij voorinschrijving én betaling (uiterlijk do 17 nov bijgeschreven), dan betaal je € 5,-.
Kies je voor betalen bij de kassa, dan betaal je € 7,50.
Kinderen 0-2 jaar en ouders mogen gratis mee naar binnen.
Verkrijgbaar zijn: koffie en thee € 1,- , limonade en iets lekkers € 0,50.

Meer informatie of als aanbieder deelnemen aan de SpeelDag?

Neem gerust contact op, dit kan via mail of telefoon.

Aanmelden en verloting

Aanmelden is niet verplicht. Maar, er is een mooie prijs te winnen voor degenen die zich vooraf aanmelden en vooruit betalen (informatie hierover ontvang je direct na aanmelding). Vooraf aanmelden en betalen scheelt ook tijd bij binnenkomst op de dag zelf en je krijgt korting op je entree.

 • WhiteGoblinGames en Nina zijn aan het overleggen wat de prijs deze keer gaat worden. Tijdens de SpeelDag verloten we de prijs om 11:50u (WhiteGoblinGames).

Tijdens de SpeelDag kan je de entree alleen CONTANT betalen! Neem je gepast GELD mee?!

Wil je graag vaker meedoen met leuke activiteiten?

Je bent van harte welkom! Er komen in ieder geval weer SpelletjesMiddagen. Kijk op onze website of volg ons op Facebook en Twitter.

 

Ontvang het Speelnieuws in je inbox.

(Er opent een pop-up).

faceCoaching, familieopstellingen,
werken aan je verlangen 
WOWcoaching & opstellingen

Organisator van de SpeelDagHB.

PR, Social media en reclame op maat bij
PR door Nina

Organisator van de SpeelDagHB.

 

We zijn heel blij met alle ondersteuning van:

 • Bart Tolen - Technische Ondersteuning
 • En alle teamleden in Amersfoort, Hoorn en Schiedam.

Zonder hen zou de SpeelDagHB niet zo soepel lopen!

"Het ging zo vanzelf, je liep overal zo naar binnen. Zo fijn!"

- Elena 11 jr

"Het was een super dag. Jammer dat het niet vaker SpeelDagHB is."

- een jonge bezoeker

"Een leuke, ontspannen manier om een dag met allerlei facetten van HB bezig te zijn."

- een ouder

"Bij de workshop over HB bij volwassenen heb ik veel over mezelf geleerd."

- een volwassene

Marjolijn - vragen m.b.t. aanmelden en programma
marjolijn [at] speeldaghb.nl | WOWcoaching.nl
Nina - vragen m.b.t. PR en sponsoring
nina [at] speeldaghb.nl | PRdoorNina.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | TienerDagHBPersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox