De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Zaterdag 30 sept 2017, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Niet HB? Kom met je broer of zus mee! (Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig).

LET OP: je leest over een programma dat al geweest is.

Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

  Pixel art: Hoe bijzonder is dit! Wat ontzettend leuk dat Annasophie (12 jaar) vandaag bij ons is. Ze heeft (samen met haar familie en Herma) heel veel werk verzet om deze pixel art voor te bereiden. Zonder ons komt dit prachtige kunstwerk niet af. Dus is onze vraag aan jullie: Doe mee, dan maken we gezamenlijk een pixel art! (Denk eventueel aan makkelijk wasbare kleding).

Klik zeker even door naar de foto's, dit is echt een heel bijzonder project :) Meer lezen kan op:
RTVnoord - Annasophie maakt een muurschildering van stippen
DvhN - 14.000 pixels
     
  Atelier Creatieve Expressie: Elly heeft een praktijk voor creatieve workshops en kindercoaching. Vandaag kan je bij haar je eigen kunstwerk maken met Foam Clay. Weet jij al wat je gaat maken? Een sleutelhanger, naambord, tol of...?  Maak je eigen unieke ontwerp.  Al voor een paar euro maak je iets moois. Elly neemt de 3Dverf mee, een grote hit tijdens andere SpeelDagenHB en vandaag te koop.
     
  Baardagamen en slangen: Kom jij kijken bij deze prachtige reptielen. Met je vragen kan je terecht bij een zeer enthousiaste alleswetende hobbyist, Marijn Punt. En, als je durft, dan mag je ook even 'aanraken'. Zorg je dan wel dat je je handen gewassen hebt!
     
  Bouw je eigen brug: Niels de Groot geeft wekelijks science/techniek-lessen op de Leonardo-afdeling van De Kloostertuin, de locatie van de SpeelDagHB. Vandaag kan je hier terecht om je eigen brug te bouwen. Kies uit een van de materialen, bedenk en maak je eigen brug en test hoe sterk hij eigenlijk is geworden.
     
  Buitenspelen: Lukt het jou om tien meter te lopen op onze stelten? Gebruik het stoepkrijt gerust om een leuk parcours uit te zetten. Maak je er liever een mooie tekening mee of misschien een hinkelbaan? Wij vinden het allemaal prima! We hopen dat je ons helpt om het stoepkrijt droog te houden en bij regen snel weer in het emmertje te verzamelen :)
     
  CATERING: Gedurende de SpeelDagHB verkopen we koffie, thee, limonade en iets lekkers.
Koffie en thee € 1,-
Limonade en iets lekkers € 0,50
Bij de catering verkopen we ook de lootjes voor de loterij.
Je kunt mooie prijzen winnen, voor € 0,50 per lootje.
     
  Creatieve workshop over hoogsensitiviteit: Jennifer gaat je helpen om contact te maken met de bron in jezelf; jouw lichtje. Je zult je meer ontspannen voelen en in je kracht staan. Vandaag ga je kunstzinnig aan de slag. Jennifer weet wat het is om HSP te zijn, ze gaat je meer vertellen over deze gevoeligheid, waar je tegenaan kunt lopen en hoe je ermee om kunt gaan. Kom langs en stel je vragen of volg haar workshop.
     
    Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  White Goblin Games: Een lid van het demonstratie-team komt diverse spellen met je spelen. Ervaar zelf hoe leuk, divers en uitdagend de spellen zijn! Mail ons welke spellen jij graag wilt leren kennen. We sluiten dit kort met Denkspellen.nl en White Goblin Games.
     
  Fantasy Forts: Met de bouwmaterialen van Fantasy Forts kan je bouwen wat je maar wilt. We hebben ruimte genoeg. Ontwerp jij je eigen kasteel, burcht, tunnel of fort? Neem een goed idee mee en bouw erop los!
     
  Gekend Talent: Geke Maes komt je graag vertellen over de verschillende soorten IQtesten die er zijn. Zorg dus dat je weet wat je vragen wilt en loop even binnen bij de informatiemarkt. Geke zal ook twee presentaties verzorgen, informatie daarover vind je verderop op deze pagina.
     
  Geronimo Stilton: Heb jij deze beroemde schrijver al eens de poot gedrukt? Vandaag kan het en als je wilt mag je ook met hem op de foto! Koop je een nieuw boek? Kijk dan ook even naar de speciale 'aanbieding van de dag'. Weet je trouwens dat Uitgeverij De Wakkere Muis dit jaar haar 12,5 jarig jubileum viert? Dat wordt gevierd met een speciale jubileum uitgave; Lang Leve Fantasia.
     
  Hubelino: De bouwblokken hebben diverse vormen en kleuren, waarmee je je eigen knikkerbaan kunt bouwen. Vandaag kan je met deze set komen bouwen en uitproberen wat snelheid, zwaartekracht en centrifugaalkracht met elkaar te maken hebben. (Handig om te weten: de blokken passen op alle andere merken bouwblokken. Hubelino heeft ook Mind and Learning Games in het assortiment. Die zullen er vandaag niet zijn, maar vind je natuurlijk wel op de website).
     
  iQBegrijp: Sjoerd Dirk Meijer is alleen 's morgens aanwezig en verzorgt twee programmeerlabs. Je kunt in zijn praktijk terecht voor advies, begeleiding en kindercoaching voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders en leerkrachten. iQBegrijp laat het hoogbegaafde kind (en de ouders en leerkrachten) begrijpen hoe hij/zij in elkaar zit en organiseert uitdagende (programmeer)activiteiten voor HB-kinderen. Vraag gerust even naar het nieuwe programma 'Jongens in hun kracht', dat zeker ook heel geschikt is voor meisjes en volwassenen. iQBegrijp is gevestigd in Meppel; programmeerlabs en programmeerkampen worden ook landelijk georganiseerd.
     
    Khet 2.0: Dit is de nieuwe en nog betere versie van het prachtige strategische spel Khet voor twee personen. Deze nieuwe versie van Khet is nog beter vorm gegeven en uiteraard geheel in de egyptische stijl. Als je van strategische denkspellen houdt, dan is Khet echt een spel voor jou!

Vandaag neemt René het spel mee. In het Schaak- en Damlokaal ligt het spel klaar om uit te proberen. Als je het spel wilt kopen, dan kan dat vandaag bij René van der Zwet of via Denkspellen.nl.
     
  Klare Kijk: Zit je meer in je hoofd dan in je buik? Ben je visueel ingesteld? Ondersteuning op het gebied van 'Leren Leren'. Herma weet raad. Bij haar kan je terecht voor coaching, kunstzinnige ondersteuning en meer. Vraag haar tijdens de SpeelDagHB ook eens naar Mus & Fret.
     
  La Sopa: Tussen de workshops en het vele spelen door, krijg je vast trek! LaSopa zorgt voor een lekkere soep, een broodje en meer.... tijdens de SpeelDagHB Assen kan je LaSopa op het plein vinden. De soep wordt opgediend vanaf 10:00u.
     
  248 media uitgeverij: Deze uitgever van boeken over onder andere hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit is ook de uitgever van het magazine gifted @ 248. Vandaag zijn ze aanwezig met een selectie uit hun aanbod. Graag contant en zoveel mogelijk gepast betalen.
     
    Muziek praktijk van der Mark: Arian komt vandaag met een leuk programma rondom muziek. Kom jij ontdekken en muziek maken?
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. Ter plekke uit te proberen en in diverse formaten te koop. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
    Spelletjeslokaal: Speel Spexxx, kom schaken of dammen.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
  Sterrenkunde: Namens VWS Noord-Drenthe is Gerard aanwezig. Vanuit het thema 'Onvoorstelbaar groot' neemt hij jullie mee op verkenning door ons zonnestelsel. Om 10:30u en 11:45u gaan jullie gezamenlijk bekijken wat er allemaal aan de hemel te zien is en ons zonnestelsel nabouwen. Aan het begin van de middag komt de telescoop op het schoolplein te staan. Dan kunnen jullie kijken naar de zon (zijn er zonnevlekken te zien?) of bij bewolkt weer de omgeving verkennen met de telescoop.

(Let op: het kan zijn dat het programma iets wijzigt of omdraait qua tijden, dit is afhankelijk van het weer).
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  Studio Wishdom: is een ontwerp en adviesbureau voor avontuurlijk spelen en ontwikkelen Carola Pelder laat jullie kennismaken met de avonturen van professor Plezier en Katinka. Er is een knutseltafel waar kinderen o.a. aan de slag kunnen met het maken van een geluksdoosje of gelukspoppetje.  Ben je benieuwd hoe Katinka en professor Plezier beste maatjes zijn geworden? Kom dan naar de voorstelling tijdens de workshoprondes. 
     
    Sunny Games: Bij coöperatieve spellen speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar. Voor de allerjongsten is er bijvoorbeeld Oogsten (3+) en Max de Kat (4+). Ben je al ouder? Kijk dan eens naar Stop de Stropers (8+) of Nisyros (12+). Het demo-team legt je graag alle spellen uit. Kom ontdekken wat jouw favoriet is. 
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     

Hier lees je het programma van de presentaties, lezingen en workshops.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

    Workshops 'Boxdorp in rep en roer' (11:00u en 13:30u, voor kinderen): Carola Pelder verzorgt een combinatie van een voorstelling en een workshop. (Materiaalkosten ongeveer € 3,50 per kind).

Tijdens de voorstelling Boxdorp in rep en roer (+/- 20 minuten) horen en zien de kinderen een verhaal over Katinka, een meisje van 8 jaar, die op zoek gaat naar meer plezier. Op wonderlijke wijze komt ze terecht in Boxdorp. Iedereen is in rep en roer. Professor Plezier is verdwenen. Lukt het Katinka om professor Plezier terug te vinden? Aansluitend vindt er een knutselactiviteit (30 minuten) plaats. De kinderen gaan een geluksdoosje of gelukspoppetje maken.
Bijdrage € 3,50 (incl. voorstelling, geluksdoosje of gelukspoppetje).

     
  Workshops 'Geronimo Stilton' (11:00u en 13:30u, voor kinderen): tijdens de workshops wordt er gespeeld met spel 'Geronimo Stilton'. Tussen de workshops door wordt er voorgelezen uit de speciale jubileum uitgave; Lang Leve Fantasia.
     
  Workshop 'Het lichtje in jezelf' (11:00u en 13:30u, voor kinderen): Voel je veel en heb je daar wel eens last van? Merk je dingen op die anderen niet op lijken te vallen? Wil je wel eens voelen wat jouw lichtje in je hart jou te vertellen heeft?

Je gaat op een creatieve manier contact maken met jouw lichtje in jezelf. Zo verbind je je hart met je handen en je hoofd. Deze verbinding met jezelf voelen is voor iedereen belangrijk, maar vooral als je al heel gevoelig bent.

We gaan het met elkaar hebben over hoogsensitiviteit: Wat is het eigenlijk? Wat is er leuk en juist lastig aan? Hoe ga je ermee om? Wat kan je helpen? Daarna gaan we een ontspannende oefening doen zodat je dichterbij jezelf komt te staan en dan ga je je eigen kunstwerk maken. Alles wat je maakt is goed, net zoals jij goed bent precies zoals je bent!

     
    Workshop 'IQtest' (11:00u en 13:30u, voor ouders):  Orthopedagoog Geke Maes van Gekend Talent is gespecialiseerd in onderzoek bij vermoedelijk (hoog)begaafde kinderen. Tijdens de workshop zal ze vertellen over begaafdheidsonderzoeken: Wanneer is het al dan niet zinvol om te kiezen voor testen? Hoe gaat een onderzoek in zijn werk? Welke intelligentietests zijn er? Wat zijn specifieke aandachtspunten bij de doelgroep (hoog)begaafde kinderen? Het belang van breder kijken naar onder andere persoonlijkheid, sensitiviteit, creativiteit, mindset en onderpresteren.
     
    Workshop 'Kunstzinnige expressie' (13:30u, voor kinderen 8 jaar en ouder): Hoe herken je talent? Wat zijn jouw talenten? Wat ís talent eigenlijk? Kindertalentenfluisteraar Herma neemt jullie mee op reis. Door middel van filosoferen, visualiseren en creëren gaan we in deze workshop jouw talenten naar boven halen. We gaan op creatieve wijze op zoek naar jouw kwaliteiten. Ga je mee? 
     
  Workshops 'Op reis naar Mars' (11:00u en 13:30u, voor kinderen 9-12jr): Jeffrey Bout gaat met jullie het gesprek aan. Gaan we op reis naar Mars? En gaan we er zelfs wonen? Sommigen zeggen van wel, dat de eerste Marsbewoner nu al is geboren. Maar de reis zal lang en moeilijk zijn. Kunnen we deze uitdaging wel aan? En… waarom zouden we eigenlijk??
     
  LET OP: DE TIJD WIJKT AF
Programmeerlab (10:00-11:00u, voor kinderen uit groep 1 t/m 4): Kom spelen met de robots die iQBegrijp mee heeft genomen naar Assen en ontdek hoe je spelenderwijs aan het programmeren bent. Kosten: € 4,- per kind (aan de deur te betalen).

LET OP: EIGEN LAPTOP OF TABLET MEENEMEN
Programmeerlab/-cursus (11:00-12:00u, voor kinderen uit groep 5 en hoger):
Maak kennis met programmeren door een game te maken in Scratch. Ken je Scratch al? Kom dan programmeren met één van de robots die iQBegrijp heeft meegenomen. Neem je eigen laptop mee!

Wil je met de micro:bit aan de slag? Dat kan ook. Neem dan zelf een tablet (Android of iPad) mee en zorg ervoor dat de micro:bit-app geïnstalleerd is (Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.microbit, iPad: https://itunes.apple.com/gb/app/micro-bit/id1092687276?mt=8). Kosten: € 4,- per kind (aan de deur betalen).

Voor de laptops en tablets die jullie meenemen hebben we een plek (achter slot en grendel, wel voor eigen risico). Zodat jullie niet de hele dag de laptop hoeven te tillen. Wil je hier gebruik van maken? Meld dat dan even bij de kassa.

 

Ontvang het Speelnieuws in je inbox.

(Er opent een pop-up).

faceCoaching, familieopstellingen,
werken aan je verlangen 
WOWcoaching & opstellingen

Organisator van de SpeelDagHB.

PR, Social media en reclame op maat bij
PR door Nina

Organisator van de SpeelDagHB.

 

We zijn heel blij met alle ondersteuning van:

  • Bart Tolen - Technische Ondersteuning
  • En alle teamleden in Amersfoort, Hoorn en Schiedam.

Zonder hen zou de SpeelDagHB niet zo soepel lopen!

"Het ging zo vanzelf, je liep overal zo naar binnen. Zo fijn!"

- Elena 11 jr

"Het was een super dag. Jammer dat het niet vaker SpeelDagHB is."

- een jonge bezoeker

"Een leuke, ontspannen manier om een dag met allerlei facetten van HB bezig te zijn."

- een ouder

"Bij de workshop over HB bij volwassenen heb ik veel over mezelf geleerd."

- een volwassene

Marjolijn - vragen m.b.t. aanmelden en programma
marjolijn [at] speeldaghb.nl | WOWcoaching.nl
Nina - vragen m.b.t. PR en sponsoring
nina [at] speeldaghb.nl | PRdoorNina.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | TienerDagHBPersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox