De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Daar heb ik zin in!

De SpeelDag is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Niet HB? Kom met je broer of zus mee! (Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig).

LET OP: je leest over een programma dat al geweest is.

Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

    Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René!
     
  White Goblin Games: Het demonstratie-team komt diverse spellen met je spelen. Ervaar zelf hoe leuk, divers en uitdagend de spellen zijn! Mail ons welke spellen jij graag wilt leren kennen. We sluiten dit kort met Denkspellen.nl en White Goblin Games.
     
  FabLab: Vanuit De War komt het FabLab, met de 3D printer! 
     
    Gekend Talent: Geke Maes komt je graag vertellen over de verschillende soorten IQtesten die er zijn. Zorg dus dat je weet wat je vragen wilt en loop even binnen bij de informatiemarkt. Geke zal ook twee presentaties verzorgen, informatie daarover vind je verderop op deze pagina.
     
  Geronimo Stilton: vraag deze beroemde schrijver om een poottekening in jouw boek te zetten en ga, als je wilt, samen met hem op de foto.
     
  Ipacity: webwinkel voor speelse, educatieve bouwpakketten. Heb jij al een Newton Spiegeltelescoop of een Toverlantaarn? Je vindt ze hier. We zijn nog met Ipacity in overleg wat het programma precies wordt. Maar, leuk wordt het zeker!
     
  Lapidarie Amathysta: De meneer met de stenen is er weer. Vandaag mag je zelf iets slijpen en polijsten. Je gaat glasplaten met carborundem poeder gebruiken en wat je maakt mag je mee naar huis nemen.
     
  Leerhulpmiddelen.nl: Vind je het lastig om stil te zitten, bijt je graag op je kleding, glipt je potlood uit je hand, heb je moeite met de tafels, dansen de letters als je leest of is er iets anders dat het leren lastig maakt? Romy Hebers heeft een oplossing voor je. Voor je ouders heeft Romy informatieve boeken.
     
  LydiaCreatief: Kom je eigen kunstwerk maken met Mozaïek steentjes, Foam Clay en 3D verf. Weet jij al wat je gaat maken? Een foto-lijstje of een prachtig versierd dier of...? Je kunt ons natuurlijk verrassen met een uniek ontwerp ;) Al voor een paar euro maak je iets moois.
     
    Musica Edu Arta: Karin van Toor komt met een leuk programma rondom muziek. Je kunt je opgeven voor workshops (dan gaan we er ook vanuit dat je de hele workshop meedoet) of ervoor kiezen om 'gewoon' binnen te lopen buiten de workshops om. Naar de website van Musica Edu Arta.
     
  248 media uitgeverij: Deze uitgever van boeken over onder andere hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit is ook de uitgever van het magazine gifted @ 248. Vandaag zijn ze aanwezig met een selectie uit hun aanbod. Graag contant en zoveel mogelijk gepast betalen.
     
  Menselijk Lichaam: Weet jij waar je hart zit? En je nieren en je longen? Waar zit dan toch ook alweer je maag en zit je blaas daar nou naast of... Ook al je vragen over het skelet (hoeveel botten hebben we en hoe heten ze??), hormonen en spijsvertering zijn welkom. Weet je dat je bloedsomloop en ademhaling ook heel interessant zijn. Voor de kinderen die graag meer willen weten over het voortplantingssysteem, ook jullie zijn welkom!
     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. Ter plekke uit te proberen en in diverse formaten te koop.
     
    Paul's snacks (12:00u -13:00u): de patatkraam is weer van de partij. Paul's snacks verkoopt ook glutenvrije producten. Letten jullie op de tijd, Paul is er maar even.
     
  PlatformMindset.nl: Hoe ga jij om met uitdagingen? En met fouten  maken? En wat heeft dat te maken met de manier waarop je over jezelf denkt? Platform Mindset verzorgt een workshop voor ouders en kinderen over MINDSET. We gaan samen praktisch aan de slag, bijvoorbeeld met het Amazing Vouwblaadje! Nieuwsgierig geworden? Dan zien we je graag tijdens 1 van onze workshops!
     
  Route 11: Het idee voor een lessenreeks gericht op versterking van executieve functies is ontstaan in de praktijk van een basisschool en in samenwerking met een tweede basisschool verder uitgewerkt en geperfectioneerd. Centraal staan het goed aanleren van de executieve functies en het ontwikkelen van een realistisch zelfbeeld. Route11 vertelt je graag meer!
     
  Samen bouwen we onze ideale stad: Architect en Creatief facilitator Eugene Zaaijer helpt kinderen om hun ideale stad te ontwikkelen en zo te bedenken hoe ze willen samenleven in de toekomst. Dit doen ze in overleg èn ze borduren constant verder op wat er al eerder, door andere kinderen, gebouwd is. Zo ontstaat er een "en...en...en... stad" volgens het droombeeld van de kinderen.
Tools: ruimtelijk inzicht en al doende vormgeven, creatief denken, ideeën doorontwikkelen, verder bouwen op bestaande gegevens, overleggen en samenwerken.
Creatief facilitator wil zeggen dat ik groepen mensen in een creatief proces meeneem om vernieuwende ideeën te ontwikkelen en realiseren voor bijvoorbeeld de zorg, het onderwijs of de stad.
     
  Seleniet Kunst: Bij kunstenares Antoinette Elsinga kan je deze keer kiezen uit twee leuke dingen:
Om 10:00u, 12:00u en 13:30u 'Hanger van Speksteen maken, met mooie veter' (materiaalkosten € 5,-). Duurt 30-45 min.
Om 11:00u, 12:45u en 14:15u 'Kei beschilderen met stippen, lieveheersbeestje of hartjes' (materiaalkosten € 3,50)'. Duurt 20-30 min.
     
    Spelletjeslokaal: Speel Spexxx, kom schaken of dammen, maar kijk ook even bij Go! Er zijn begeleiders aanwezig die je willen helpen en dingen uit kunnen leggen.
     
    SLO: Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling/ SLO. We hebben de GRATIS placemats voor je, hele praktische informatie overzichtelijk weergegeven. Vragen hierover kan je stellen bij Marjolijn Peters.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDag. Dank je wel voor alle praktische ondersteuning Godelieve, Marianne en Noor!
     
  Studio Wishdom: is een ontwerp en adviesbureau voor Spelen en Ontmoeten. Carola Pelder is speelcoach en eigenaar van Studio Wishdom. Op geheel eigen wijze ontwikkelt zij activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen om te blijven spelen. "Spelen is leuk en wijs". Tijdens de SpeelDag is de ruimte deels ingericht in de sfeer van Wizoks World. Kinderen kunnen aan de speeltafel meedoen aan verschillende activiteiten. Kleur je eigen kleurplaat (gratis) of maak iets dierbaars (materiaalkosten ongeveer € 5,-).
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     
  IJs van Vitelli: De ijskraam komt met heerlijke ijsjes (er is ook glutenvrij ijs). Hoe lang en hoe laat is nog even afhankelijk van het weer. Je vindt de ijskraam buiten op het schoolplein. Graag zoveel mogelijk gepast betalen.

Kijk bij de presentaties, lezing en workshops even voor wie ze bedoeld zijn.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

  Interactieve lezing 'De Voorbereiding op de brugklas' (11:00u, voor groep 7/8 en ouders): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid vertelt over de overgang van basischool naar voortgezet onderwijs en de valkuilen die je tegenkomt in de Brugklas.  Klik hier voor een beschrijving van het programma.
     
  Workshop 'IQtest' (13:30u, voor ouders):  Orthopedagoog Geke Maes van Gekend Talent is gespecialiseerd in onderzoek bij vermoedelijk (hoog)begaafde kinderen. Tijdens de workshop zal ze vertellen over begaafdheidsonderzoeken: Wanneer is het al dan niet zinvol om te kiezen voor testen? Hoe gaat een onderzoek in zijn werk? Welke intelligentietests zijn er? Wat zijn specifieke aandachtspunten bij de doelgroep (hoog)begaafde kinderen? Het belang van breder kijken naar onder andere persoonlijkheid, sensitiviteit, creativiteit, mindset en onderpresteren.
     
  Workshops 'Boxdorp in rep en roer' (11:00u en 13:30u, voor kinderen): Carola Pelder verzorgt een combinatie van een voorstelling en een workshop. (Materiaalkosten ongeveer € 5,00 per kind).

Katinka is 7 jaar en heeft een hekel aan spelen. Dat is voor kleine kinderen. Dan gebeurt er iets dat alles op z’n kop zet. Katinka verdwijnt in een doos en komt terecht in Wizoks World. Plotseling bevindt zij zich in een wondere wereld waar iedereen naar hartelust speelt. Katinka moet nu blijven spelen om haar avontuur tot een goed einde te brengen… Deze voorstelling is een ode aan de magie van speeltheater en de kracht van verbeelding.

De voorstelling wordt gecombineerd met een workshop waarin kinderen een poppenkastpop maken van Professor Plezier. Hij is de speelgabber van Katinka.

     
  Workshops 'Chinees' (11:00 en 13:30u, voor kinderen en ouders): Leer je eerste woordjes Chinees of breid je woorden schat uit! (Weet je dat 'Bùcuò' 'Leuk' betekent?). 
     
  Workshops Geronimo Stilton (11:00u en 13:30u, voor kinderen): Maak je eigen button of 3D StiltonFamilie figuur.
     
  Workshops 'Ik HB? Welnee!' (11:00u en 13:30u, voor volwassenen, € 7,50 p/pers, betalen bij de deur, workshops duren 2 uur): Noks Nauta van het IHBV neemt jullie mee langs vragen als: "Hoe ontdek je je eigen hoogbegaafdheid? Heeft jouw hoogbegaafdheid invloed op je werk? en Wat kan je leren van het Delphi-model?" Er wordt aangesloten bij de behoefte die jullie hebben. Voor degenen die dat willen: op 11 maart komt er een nieuw boek uit over HB bij volwassenen. Dit boek (€ 24,50) is, net als andere artikelen uit de webshop van het IHBV, tijdens de SpeelDag te koop. Noks staat hier vandaag op vrijwillige basis. De bedragen die je betaalt komen ten goede aan het IHBV. Gepast betalen, er is geen pin-automaat.
     
  Workshops 'Leren Leren' (11:00u en 13:30u, voor ouders): Marjolijn Peters gaat je laten zien, voelen en ervaren wat denkvaardigheden zijn en hoe je die met behulp van spellen kunt ondersteunen en vergroten. Meer lezen over de workshop Leren Leren.
     
  Workshops 'Mindset' (11:00u en 13:30u, voor kinderen en ouders): Hoe ga jij om met uitdagingen? En met fouten  maken? En wat heeft dat te maken met de manier waarop je over jezelf denkt? Platform Mindset verzorgt een workshop voor ouders en kinderen over MINDSET. We gaan samen praktisch aan de slag, bijvoorbeeld met het Amazing Vouwblaadje! Nieuwsgierig geworden? Dan zien we je graag tijdens 1 van onze workshops!
     
  Workshops 'Body Percussion' en '3D Notenbalk' (11:00u en 13:30u, voor kinderen): Karin van Toor komt met een leuk programma rondom muziek. Kijk het filmpje over Body Percussion en kom zelf een poging wagen! Op de 3D Notenbalk kan je aan de slag met 'belletjes'. Kinderen kunnen zich opgeven voor de workshops (dan gaan we er ook vanuit dat je de hele workshop meedoet) of ervoor kiezen om 'gewoon' binnen te lopen buiten de workshops om. Meer lezen en filmpjes kijken kan op de website van Musica Edu Arta.
     
  Workshop 'Studievaardigheden' (13:30u, voor groep 7/8 en ouders): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid gaat met je aan de slag rondom studievaardigheden. Klik hier voor een beschrijving van het programma.

 

Ontvang het Speelnieuws in je inbox.

(Er opent een pop-up).

faceCoaching, familieopstellingen,
werken aan je verlangen 
WOWcoaching & opstellingen

Organisator van de SpeelDagHB.

PR, Social media en reclame op maat bij
PR door Nina

Organisator van de SpeelDagHB.

 

We zijn heel blij met alle ondersteuning van:

  • Bart Tolen - Technische Ondersteuning
  • En alle teamleden in Amersfoort, Hoorn en Schiedam.

Zonder hen zou de SpeelDagHB niet zo soepel lopen!

"Het ging zo vanzelf, je liep overal zo naar binnen. Zo fijn!"

- Elena 11 jr

"Het was een super dag. Jammer dat het niet vaker SpeelDagHB is."

- een jonge bezoeker

"Een leuke, ontspannen manier om een dag met allerlei facetten van HB bezig te zijn."

- een ouder

"Bij de workshop over HB bij volwassenen heb ik veel over mezelf geleerd."

- een volwassene

Marjolijn - vragen m.b.t. aanmelden en programma
marjolijn [at] speeldaghb.nl | WOWcoaching.nl
Nina - vragen m.b.t. PR en sponsoring
nina [at] speeldaghb.nl | PRdoorNina.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | TienerDagHBPersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox