De SpeelDagHB is een dag vol activiteiten, experiment, informatie, inspiratie, motivatie, uitdaging en meer. Voor jonge (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, hun ouders, leerkrachten, coaches en begeleiders.

Nina is BHV'er (EHBO en veiligheid).

Zaterdag 28 oktober 2017, daar heb ik zin in!

De SpeelDagHB is bedoeld voor alle (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van ongeveer 3 tot 12 jaar. Niet HB? Kom met je broer of zus mee! (Lid zijn van Speelvrienden is niet nodig).
 

Alle praktische informatie vind je op 'Tijden, entree & locatie'. Lees ook 'Verzamelen en Ruilen' even goed door.

Volg ons via Facebook Speelvrienden en SpeelDagHB of via Twitter Speelvrienden en SpeelDagHB.

Het programma:

  Be You: Brenda is een kindercoach met veel mogelijkheden in haar praktijk. Vandaag is ze aanwezig om kennis te maken en te vertellen over reflexintegratie. Doordat hoogbegaafde kinderen zo snel zijn in hun snappen, wil het nog weleens gebeuren dat ze fysiek niet genoeg oefenen. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld leesproblemen, evenwichtsproblemen, moeite met rekenen. En daar kan reflexintegratie een uitkomst zijn. Weet je trouwens, dat reflexintegratie ook heel goed kan ondersteunen bij overprikkeling en trauma? Een aanrader dus om even met Brenda te gaan kennismaken. Er zijn vandaag twee mogelijkheden: 1) even inlopen tussen 11:20-12:20u of 2) kiezen voor een 10-minutengesprek.
     
  Buitenspelen: Lukt het jou om tien meter te lopen op onze stelten? Gebruik het stoepkrijt gerust om een leuk parcours uit te zetten. Maak je er liever een mooie tekening mee of misschien een hinkelbaan? Wij vinden het allemaal prima! We hopen dat je ons helpt om het stoepkrijt droog te houden en bij regen snel weer in het emmertje te verzamelen :)
     
  CATERING: Gedurende de SpeelDagHB verkopen we koffie, thee, limonade en iets lekkers.
Koffie en thee € 1,-
Limonade en iets lekkers € 0,50
Bij de catering verkopen we ook de lootjes voor de loterij.
Je kunt mooie prijzen winnen, voor € 0,50 per lootje.
     
  Creatieve inloopactiviteit: Kom je bij Sylvia je eigen kunstwerk maken, met Mozaïek steentjes, Foam Clay en 3D verf. Weet jij al wat je gaat maken? Een foto-lijstje of een prachtig versierd dier of...? Je kunt ons natuurlijk verrassen met een uniek ontwerp ;) Al voor een paar euro maak je iets moois.
     
    Denkspellen.nl: René van der Zwet komt weer met heel veel denkspellen, die je ter plekke mag uitproberen en eventueel kunt kopen. Heb jij een spel dat je graag wilt uitproberen? Mail ons, we verzamelen alle verzoekjes en sturen dat door naar René! (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
    White Goblin Games: Een lid van het demonstratie-team komt diverse spellen met je spelen. Ervaar zelf hoe leuk, divers en uitdagend de spellen zijn! Mail ons welke spellen jij graag wilt leren kennen. We sluiten dit kort met Denkspellen.nl en White Goblin Games.
     
  Geronimo Stilton: Heb jij deze beroemde schrijver al eens de poot gedrukt? Vandaag kan het en als je wilt mag je ook met hem op de foto! Koop je een nieuw boek? Kijk dan ook even naar de speciale 'aanbieding van de dag'. Weet je trouwens dat Uitgeverij De Wakkere Muis dit jaar haar 12,5 jarig jubileum viert? Dat wordt gevierd met een speciale jubileum uitgave; Lang Leve Fantasia
      
     
  Jade coaching: Ellen Wolf is coach voor hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen en hun ouders. Vandaag kan je bij haar zentangle tekenen. Deze manier van tekenen is ontstaan vanuit een behoefte aan een activiteit die rust en ruimte in je hoofd geeft. Wil je dat ook eens ervaren? Kom dan naar de inloopactiviteit “Teken jezelf rustig”. De zentangle-patronen zien er ingewikkeld uit maar als je het stap voor stap tekent kan iedereen het!! Je kunt gelijk aan de slag! En je gaat met een leeg en rustig hoofd én een leuke, zelfgetekende kaart, boekenlegger of deurhanger (€ 2,00 per stuk) weer naar buiten.
     
    Muisje Sensitief: Deze webshop voor bijzondere kids helpt jullie graag met adviezen en praktische tips op allerlei gebied. Houd jij bijvoorbeeld van wiebelen en friemelen of heb je vragen over proeven en kauwen? Werk je graag met een timer? Heb je last van alle geluiden om je heen? Vragen over motoriek zijn ook geen probleem. Net als evenwicht en balans, maar ook gewoon lekker spelen.

    In het lokaal bij Muisje Sensitief ligt ook van alles waar je ter plekke heerlijk mee kunt spelen. In ieder geval ligt er Hubelino klaar, een knikkerbaan die je zelf kunt maken van bouwblokken. Het leuke van Hubelino is dat je er al je creativiteit in kwijt kunt en dat het op alle bekende en onbekende bouwblokken past.

Kom je ook kijken welk speelmateriaal Muisje Sensitief nog meer heeft meegenomen? Er is hier echt genoeg plezier te beleven.

     
  Papertrack.nl: René van der Zwet komt niet alleen met denkspellen, maar heeft ook de allerleukste papieren knikkerbaan bij zich. Ter plekke uit te proberen en in diverse formaten te koop. (Er is een pin-automaat aanwezig).
     
  Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid: Truus du Maine verzorgt interactieve presentaties rondom 'Studievaardigheden' en 'Voorbereiding op de brugklas'.
     
  Reptielen: Kim Bobeldijk, van DustyZoo, neemt Gekko's en slangen mee. Durf jij één van deze dieren zelf vast te houden? Dat mag! Kom langs, was je handen, beweeg rustig en geniet van deze prachtige kans. Kim kan je van alles vertellen over de reptielen die ze mee heeft. Heb je tips nodig voor je eigen terrarium en het houden (of misschien wel kweken) van reptielen? Ook daar helpt ze je graag mee.
     
    Speelvrienden: Netwerk dat jonge hoogbegaafde kinderen wil ondersteunen bij het vinden van een leuke vriendschap. Er zijn regelmatig leuke activiteiten. Zien we je daar?
Speelvrienden is opgericht door Marjolijn Peters. Marjolijn organiseert samen met Nina Frerichs de SpeelDagHB.
     
  Stichting Klots: Wendy en Martine hebben hout bij zich, veel hout. Er zal een combinatie komen van rustige activiteiten en timmeren aan een superleuk project. Bij droog weer vind je Wendy en Martine buiten, op het schoolplein. Als het regent vind je ze in het lokaal (kijk even op de Lokalenplanning rechts in het scherm).
     
  Stilteplek: In alle drukte is het ook heel fijn om een plek te hebben waar je weer even helemaal tot jezelf kunt komen. Op deze plek wordt er alleen gefluisterd, je kunt er bijvoorbeeld heerlijk zitten met een boek of 'gewoon' even niets doen en weer op adem komen.
     
  Studio Wishdom: is een ontwerp en adviesbureau voor avontuurlijk spelen en ontwikkelen Carola Pelder laat jullie kennismaken met de avonturen van professor Plezier en Katinka. Er is een knutseltafel waar kinderen o.a. aan de slag kunnen met het maken van een geluksdoosje of gelukspoppetje.  Ben je benieuwd hoe Katinka en professor Plezier beste maatjes zijn geworden? Kom dan naar de voorstelling tijdens de workshoprondes. 
     
  Thinkfun: Deze spellenproducent heeft een leuk en uitgebreid aanbod. Kom vandaag diverse spellen uitproberen (je krijgt uitleg als je dat fijn vindt). Je vindt de spellen in het lokaal bij Denkspellen.nl
     
  Vlinders: Bart Coppens vertelt je graag alles over de prachtige vlinders die hij bij zich heeft. Kom jij kijken naar alle bijzondere kleuren en patronen? En vraag je hem dan alles wat je wilt weten?! (Je vindt de vlinders in het Natuurlokaal).
     
  't Werenfridus: Vandaag kan je komen kennismaken met deze school, die al veel ervaring heeft met het begeleiden van hoogbegaafde kinderen. Loop gerust even binnen om kennis te maken, sfeer te proeven en al je vragen te stellen.
     
  WOWcoaching & opstellingen: Dit is de coachpraktijk van Marjolijn. Je kunt bij haar terecht voor coaching en begeleiding van kinderen, ouders, gezinnen en volwassenen. Leren leren, Schrijfdans, Cognitieve Functies (het verbeteren van denkvaardigheden), Familieopstellingen en Traumaverwerking.
     

Hier lees je het programma van de presentaties, lezingen en workshops.
Zeker weten dat er voor jou een plekje is? Meld je dan vooraf aan!

  Workshops 'Arduino' (11:00u en 13:30u, voor kinderen en ouders LET OP: neem je eigen laptop mee): Boris, een tienjarige hoogbegaafde jongen, komt jullie vertellen over Arduino. Jullie gaan zelf aan de slag met een stroomcircuit. Wil je zeker weten dat jij erbij bent? Meld je dan vast aan!

Voor de laptops die jullie meenemen hebben we een plek (achter slot en grendel, wel voor eigen risico). Zodat jullie niet de hele dag de laptop hoeven te tillen. Wil je hier gebruik van maken? Meld dat dan even bij de kassa.
     
  Workshop 'Binair rekenen' (13:30u, voor kinderen en ouders): Van nul tot tien tellen hebben we allemaal geleerd. Dat vinden we zo logisch als het maar kan. Maar, hoe zit dat met Binair rekenen? Dan tel je met nullen en éénen. Hoe werkt dat? Vandaag leer je het bij Bart.
     
    Workshops 'Boxdorp in rep en roer' (11:00u en 13:30u, voor kinderen): Carola Pelder verzorgt een combinatie van een voorstelling en een workshop. (Materiaalkosten ongeveer € 3,50 per kind).

Tijdens de voorstelling Boxdorp in rep en roer (+/- 20 minuten) horen en zien de kinderen een verhaal over Katinka, een meisje van 8 jaar, die op zoek gaat naar meer plezier. Op wonderlijke wijze komt ze terecht in Boxdorp. Iedereen is in rep en roer. Professor Plezier is verdwenen. Lukt het Katinka om professor Plezier terug te vinden? Aansluitend vindt er een knutselactiviteit (30 minuten) plaats. De kinderen gaan een geluksdoosje of gelukspoppetje maken.
Bijdrage € 3,50 (incl. voorstelling, geluksdoosje of gelukspoppetje)

     
  Workshop 'Emmertjes Vullen' (13:30, voor kinderen en ouders): Ida ondersteunt het kind bij het ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheid; een belangrijk onderdeel van de eigen persoonlijkheidsontwikkeling.

Tijdens de workshop leren kinderen hoe het “onzichtbare emmertje” werkt en hoe zij goede “emmertjesvullers” worden. Als ouders, opvoeders en begeleiders hebben wij de mooie opdracht om dagelijks emmertjes van kinderen te vullen met kennis en inzicht, maar vooral positieve aandacht.

Als het mooi weer is, dan gaat Klots naar buiten en dan geeft Ida de workshop in het lokaal waar we Klots gepland hebben. Als het slecht weer is, dan blijft Klots binnen en dan geeft Ida de workshop in de Stilteruimte.

     
  Workshops 'Geronimo Stilton' (11:00u en 13:30u, voor kinderen): tijdens de workshops kan je je eigen button maken of meedoen met de Speurneuzen quiz. Weet jij, als echte Geronimo fan, alle antwoorden? Tussen de workshops door wordt er voorgelezen uit de speciale jubileum uitgave; Lang Leve Fantasia.
     
    Workshops 'Filosofie' (11:00u 5-8 jr en 13:30u 9-12 jr, voor kinderen): Een filosofische vraag, wat is dat eigenlijk? Kun je over alle onderwerpen zo’n vraag bedenken? Dat kan! Samen denken we na over een vraag, waarbij jouw gedachten en verwondering centraal staan. Daarbij voer je ook verschillende opdrachten uit. In deze workshop variëren de opdrachten van tekenen tot drama: nadenken met een fun-factor dus! Geef je snel op! Vandaag zijn Anoek en Marianne aanwezig. Meer informatie en contactgegevens
     
  10-minutengesprekken: Plan een moment waarop je bij Brenda terecht kunt voor een korte kennismaking of een eerste screening van je reflexen en of ze wel of niet geïntegreerd zijn. Brenda heeft tien plekjes, wacht dus niet te lang met aanmelden. Vol is echt vol.
     
  Workshop 'Spaans' (11:00u, kinderen en ouders): Komen jullie je eerste woordjes Spaans leren? Erika is native speaker en helpt jullie graag op weg. We hebben gevraagd of Erika met jullie wil werken aan 'Spaans praten en iets kunnen bestellen'. Erika gaat een leuk programma maken.
     
  Interactieve lezing 'De Voorbereiding op de brugklas' (11:00u, groep 6/7/8 en ouders): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid vertelt over de overgang van basisschool naar voortgezet onderwijs en de valkuilen die je tegenkomt in de Brugklas.  Klik hier voor een beschrijving van het programma.
     
    Workshop 'Studievaardigheden' (13:30u, groep 6/7/8 en ouders): Truus du Maine van Pienter, praktijk voor hoogbegaafdheid gaat met je aan de slag rondom studievaardigheden. Klik hier voor een beschrijving van het programma.

 

Ontvang het Speelnieuws in je inbox.

(Er opent een pop-up).

faceCoaching, familieopstellingen,
werken aan je verlangen 
WOWcoaching & opstellingen

Organisator van de SpeelDagHB.

PR, Social media en reclame op maat bij
PR door Nina

Organisator van de SpeelDagHB.

 

We zijn heel blij met alle ondersteuning van:

  • Bart Tolen - Technische Ondersteuning
  • En alle teamleden in Amersfoort, Hoorn en Schiedam.

Zonder hen zou de SpeelDagHB niet zo soepel lopen!

"Het ging zo vanzelf, je liep overal zo naar binnen. Zo fijn!"

- Elena 11 jr

"Het was een super dag. Jammer dat het niet vaker SpeelDagHB is."

- een jonge bezoeker

"Een leuke, ontspannen manier om een dag met allerlei facetten van HB bezig te zijn."

- een ouder

"Bij de workshop over HB bij volwassenen heb ik veel over mezelf geleerd."

- een volwassene

Marjolijn - vragen m.b.t. aanmelden en programma
marjolijn [at] speeldaghb.nl | WOWcoaching.nl
Nina - vragen m.b.t. PR en sponsoring
nina [at] speeldaghb.nl | PRdoorNina.nl
Facebook SpeelDagHB | Speelvrienden | WOWcoaching
Twitter SpeelDagHB | TienerDagHBPersGroeiOntw
Mail Nieuws in je inbox